Werken op hoogte

Windturbine bestickering

Als we één specifieke expertise uit het scala aan producten en werkzaamheden van Signaal Signprojecteneruit mogen lichten, dan is het werken op hoogte en rebranding van windturbines. 

Er worden veel windmolenparken gebouwd of gaan over van de ene op de andere eigenaar. Op de nacelle van de turbine staat veelal het logo van de exploitant. Bij een huisstijlwijziging of overname is deze dus niet meer de juiste.

Logo’s op windturbines worden normaal gesproken vanuit de fabriek, dus op de begane grond aangebracht. Bij een huisstijlwijziging zal het op hoogte moeten plaatsvinden en hier komen veel zaken bij kijken, waarbij veiligheid de allerhoogste prioriteit heeft. 

Signaal Signprojecten heeft inmiddels 10 jaar ervaring op het gebied van werken op hoogte en huisstijlwijzigingen op windturbines. Onze foliemonteurs zijn naast een VCA certificaat ook in het bezit van GWO (Global Wind Organisation) Working @ Heights. Zonder dit certificaat is het niet toegestaan om aan of bij windturbines te mogen werken.

Overzicht van voorbereidingen

Vooraf wordt op de locatie met de kraanleverancier geïnventariseerd hoe de bereikbaarheid is en de opstelling van de kraan

Kraanbedrijf maakt een kraanplan

Het type turbine bepaald wat er mogelijk is m.b.t. de afmetingen van een logo of de materiaalkeuze van de zelfklevende folie

Er wordt een ontwerp gemaakt van de turbine met nieuwe huisstijl

U ontvangt een offerte voor: (onze bemiddeling) (onze bemiddeling + belettering + montage) (onze bemiddeling + belettering + montage + de kraankosten)

Wij maken een V&G plan (Veiligheids- en Gezondheidsplan) welke wordt overlegd met alle betrokkenen en veiligheidskundige van de opdrachtgever

Na goedkeuring op het V&G plan worden de voorbereidingen gestart en een voorlopige datum gecommuniceerd

De dagen voorafgaand aan de montage wordt in overleg met alle betrokkenen de weersvoorspellingen nauwlettend gevolgd. Als deze het aantal te werken dagen achtereen standvastig zijn, daarmee bedoelen wij droge weersomstandigheden en weinig wind, dan wordt groen licht gegeven

Op de dag van de montage wordt met alle betrokken een LMRA (Laatste Minuut Risico Analyse) gehouden en het V&G plan besproken, hierna gaan de werkzaamheden van start.

Opslagtank reclame (petro)chemische industrie

Sign & Safety zijn twee onlosmakelijk met elkaar verbonden termen. Met name in chemische industrie waar reclames dienen te worden aangebracht op bijvoorbeeld opslagtanks zijn de veiligheidseisen hoog. Wij voeren deze projecten samen met onze vaste partners, gecertificeerde foliemonteurs en kraanbedrijven voor u uit.

Gevelbelettering

Het beletteren van gevels en winkelpuien kan tijdelijk zijn voor reclamecampagne of salesevenement, maar kan ook een langdurige oplossing zijn als onderdeel van uw huisstijl.

Etalage reclame / Windowdressing

U kent het ongetwijfeld, een dag shoppen en al wandelend door een winkelstraat ziet u veel leegstaande winkelruimtes.

Wij gebruiken alleen functionele cookies, om de website optimaal te laten presteren.