Wat is sign?

De oorsprong van beletteren ligt in het reclame-schilderen. Hier kwam ongeveer 40 jaar geleden verandering in met de intrede van zelfklevende folies.

Het ambachtelijke met de hand schilderen ging langzaam maar zeker over in het aanbrengen van vinyl, wat in die tijd met de hand op de plaat werd gesneden. Er bestonden immers nog geen computers en snijplotters, laat staan full-colour printers, die ongeveer 25 jaar geleden hun intrede deden. In die jaren waren slechts een aantal fabrikanten bezig met de ontwikkeling van zelfklevende folies. Het stond in die tijd in de kinderschoenen en was van dubieuze kwaliteit.

Dit was echter wel de start voor een totaal andere manier van reclame maken, omdat er dekkende en trans Lucente folies waren dus voor verlichte en onverlichte toepassingen.


Vandaag de dag is er een enorme hoeveelheid aan zelfklevende folies voor iedere denkbare toepassing (hier komen we bij producten uitgebreid op terug) en het einde hiervan is nog lang niet in zicht, denk aan folie waarmee wellicht in de nabije toekomst energie kan worden opgewekt.

Op het gebied van lichtreclames was neon de belangrijkste lichtbron naast tl verlichting. Neon is naar onze bescheiden mening nog steeds de mooiste vorm van lichtreclame, maar dat terzijde. De duurzame Led verlichtingssystemen hebben ons ontzettend veel gebracht en is de belangrijkste lichtbron in lichtreclames vandaag de dag.
Onze ervaring dateert vanaf die beginjaren. Wij hebben dus alle ontwikkelingen en technieken op de voet gevolgd en gebruikt in onze geleverde reclames door de jaren heen.

Wat verstaan wij onder een kwalitatieve sign?

Een kwalitatieve sign is een zo natuurgetrouwe weergave van uw huisstijl en moet in alle omstandigheden optimaal zichtbaar zijn in zowel de dag- als avondsituatie. Helaas is er ook in het straatbeeld tal van voorbeelden te zien van hoe het anders had gekund en gemoeten.

Dit zijn zomaar drie voorbeelden die de uitstraling van uw bedrijfspand nadelig beïnvloeden:

1. Kijkt u maar om u heen dat lichtreclames veelal in het blauw vrijwel niet leesbaar zijn, zelfs niet als u vlak langs het gebouw rijdt.

2. En een logo dat slecht of niet leesbaar is, omdat de letterhoogte simpelweg te klein is ten opzichte van de te lezen afstand.

3. Of het gebrek aan kleurcontrast tussen de reclame en de achterliggende gevel, waardoor deze overdag slecht leesbaar zal zijn, zeker als de gevel in de schaduw ligt.

Kortom, de klant behoeft hierover een duidelijke uitleg, zodat in een voortraject al dit soort mogelijke problemen worden uitgesloten. Bij een ontwerp van een huisstijl wordt vaak geen rekening gehouden met een uitvoering voor een sign. Veelal wordt een huisstijl afgestemd op drukwerk, advertenties of een website. Het toevoegen van een kleurverloop, het gebruik van een lettertype, zoals een Light of Regular, spatiering tussen de letters etc. Dit zijn factoren die het een signmaker knap lastig kunnen maken een sign te produceren die aan alle verwachtingen van de klant voldoet. Een mooi verhaal zegt niets als het eindresultaat niet naar wens is en uw reclame niet het gewenste resultaat heeft.

Op alle genoemde problemen die kunnen ontstaan is een oplossing, die wij u maar al te graag in een mondeling gesprek willen toelichten.

Waar moet een goede sign aan voldoen:


Optimale leesbaarheid in zowel de dag- als avondsituatie, waarbij de huisstijl zo dicht mogelijke benadering is qua kleur en lay-out

Gebruik van alleen de beste materialen, zoals dikte aluminium, duurzame led-verlichting van gerenommeerde fabrikanten

Staalconstructies dienen thermisch verzinkt te zijn. Eventueel gecombineerd met poedercoaten

Geen overdadig zichtbare en vaak storende constructieve voorzieningen. Constructies zien wij als een noodzakelijk kwaad en passen wij subtieler toeVoldoende contrast in kleurgebruik van de huisstijl ten opzichte van de achtergrond

Egale uitlichting, dus geen spotting. Met spotting wordt bedoeld dat de led zich zichtbaar aftekent op de plaat

Storende elementen, zoals kabelgoten dienen zo min mogelijk zichtbaar te zijn

Drivers van de led verlichting bij slecht bereikbare plaatsen inpandig plaatsen


Heeft vragen of u wilt meer weten over Signing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Wij staan graag voor u klaar.

Wij gebruiken alleen functionele cookies, om de website optimaal te laten presteren.