Vergunningen, ontheffingen, constructie- windbelasting berekeningen

Wat veel bedrijven niet weten, is dat er voor een reclame groter dan een 0,5 m2 een omgevingsvergunning dient te worden aangevraagd. Voor sommige uitvoeringen of in bepaalde wijken van een gemeente is dat niet nodig, echter voor het overgrote deel wel.

Wij vertellen u wat wel en niet kan, in plaats van een hele gevel vol te hangen waardoor u achteraf in de problemen komt. Iedere gemeente heeft een reclamebeleid wat wordt vastgelegd in een reclamebeleidsnota. Deze kunt u vinden op de website van uw gemeente.

Als wij bij u voor een oriƫnterend gesprek komen, hebben wij deze van uw gemeente vaak al bij ons. Zo kunnen wij in overleg met u bepalen met welke uitvoering u mag plaatsen, zonder dat u achteraf problemen kunt verwachten of een veel te dure uitvoering reclame aanschaft. Wij hechten veel waarde aan een duurzame relatie met een klant.

Uiteraard kunnen wij het aanvragen van de benodigde vergunningen u uit handen nemen. Wij rekenen alleen de tijd die dit in beslag neemt wat in de praktijk een paar uur is. 

Een ander belangrijk onderdeel van de bouwvergunning is veiligheid. U kunt zich voorstellen dat naast het esthetische aspect van een reclame (past het in het straatbeeld of is het niet te overdadig of schreeuwerig, denk aan een historisch stadscentrum) veiligheid een zeer belangrijk onderdeel is. Hoe is de reclame aan het dak of gevel bevestigd. U wilt per slot van rekening niet dat bij de eerste windvlaag een reclame van de gevel raakt en er gewonden of erger nog, dodelijke slachtoffers vallen.

Bij de vergunningaanvraag wordt door de bouwinspecteur o.a. gekeken naar de ondergrond en wijze van bevestiging. In bepaalde gevallen zal er een constructie- windbelasting berekening moeten worden toegevoegd aan de vergunningaanvraag. Wij kunnen dit voor u verzorgen tegen een voordelig tarief. U bent dan altijd verzekerd dat uw reclame door professionals gemonteerd is.

Advies

Door advies in een vroeg stadium van de bouwfase, kunnen vooraf veel zaken worden afgedekt.

Onderhoud

Bij aanschaf van een signing bieden wij u altijd optioneel een onderhoudscontract aan afgestemd op de keuze van uw sign.

Wij gebruiken alleen functionele cookies, om de website optimaal te laten presteren.